Intervju med Ugo Nasi

Ugo Nasi den italienska Kennet Follet

FOTO PRIMO PIANO -UGO NASI (1).jpg

Social medierna i detta fall Youtube och Facebook har många dåliga användningar men de kan även skapa kontakter med mycket intelligenta personen som har rent av genialiska inslag som den unga italienska thriller författaren Ugo Nasi som har förberett ett mycket vackert triller om Agnese Visconti.

Skulle du vilja presentera dig själv till Filmbasens läsare ?

Vi kan säga att mitt liv är mycket komplicerade och mång fascinerades men jag kommer att försöka att hålla mig kort . jag kommer att göra lite grand som jag gör i mina historiska kort filmer som jag brukar presentera på Youtube  YouTube. Jag är en advokat från Milano med en liten erfarenhet vid domstolsväsende a. För fura år sedan med mitt fru och mitt dottern- som håller på att studera juridik- har vii fått för oss att flytta till Toscana och et fanns olika anledningar men det var mest för att lämna stress och luftföroreningar i ett metropol som hade enorma problem med luftföroreningar .. På grund att jag är en passionerad läsaren av historiska thriller jag skrev en roman som hade tittel dem förlorade sidor. . Il berättelsen handlar om den berömda Voynich manuskript , en mörk berättelsen som behandlar den medeltida legenden av ”Den tre döda och den tre levaede ”. År 2017 mitt andra thiller historiska roman , ARCANA RUBRIS, fick ett stor framgång och den handlade om en av dem mest berömda tavlor under hela renässansen Jan Van Eijck,. Arnolfins paret  i” och en tvinlig tavaln som skulle vara enligt legenden förbannande. 2019 publicerade jag som oberoende författaren romen  L’ULTIMO AFFRESCO (Den slutiga vägg målning) , som behandlar den latinska inskrift som finns i Quadrato del SATOR och den händelsen av den mystiska livet av den langobardiska prinsessan  Gundemberga, dotter till Teolina  vars liv har många mörka punkter för dem moderna historiker. Dessa tre romaner utgör mitt musteri trilogi. Under senaste tiden har jag publicerat mitt tredje historiska GLI UNTORI DELLA LUCE NERA, (smittaren av den mörka ljuset )  som berättar levande och äventyrar av en tempel riddaren Bastien d’Arnaud som är även ett skicklig vetenskap män och hur han lyckas med ett fragmanet av en antik pergament att hitta den mörka ljuset någonting som kan förstöra hela mänskligheten .  Dessutom är jag även aktiv på mitt Youtube kanale som presentera några historiska kort filmer . Tra questi video vi segnalo “Francesco - L’eresia e la normalizzazione”, “Brunechilde e Fredegonda – Le due regine di Sangue”, “Guglielma di Boemia – una santa o una strega?”, “Caterina Sforza una tigre guerriera” e “La Maledizione dei Templari. Jag finner ett vist sympati med det som ni gör på film basen

 

 

Kan du berätta om dina historiska interessen ?

Historia som man läser i skolor för mig är torrt utan stor intresse och full enbart av datumet.  Mitt historiska intresse kom från några få par år sedan  jag kan berätta en anekdot. För några år sedan med min dottern som fortfarande var en liten flickan vi besökte den stora Dom kyrkan i Spoleto den berömd för tv serien med Terrence Hill ”Don matteo” var en läraren håll på att berätta historia för en klass.  Jag märker då skulpturer gobelänger . Hon berättade livet som den helige Franciskus hade och det var en mycket intensiv liv i vilken en män som verkade alltid vara så ödmjuk och snäll kunde bli arg rent av rasande, och vad gjorde jag då ? hon bjöd några studenter till . en sidor kapell och jag kom med jag låtsades att gilla beundra arkitekturen men jag var intresserade i någonting annat ? och så fick jag lärare mig att den helig Franciskus hade under hans senaste levad år även befallt en av medarbetaren munken Leone att inte lämna honom och han hade hotat honom även på ett våldsamt sätt . Och jag är säkert att våra läraren borde vara som henne. I fall att hon läsare denna intervju jag skickar mina bästa tack till henne !

 

Hur står det till med roman industri i Italien ?

I själva verket vet jag inte det. Eller rättare sagt jag vet det på grund av det som jag har läst- och jag har hört att man enbart publicera dem författaren som man redan känner till. Det är som en orm som biter sig i end ända eftersom då förkommer det inget utrymmet till andra. Detta är om det är överhuvudtaget säkert att få någonting som publiken känner till redan och kanske upprepar äldre misstag. Jag minst en sak att en gång en berömd förlag publicerade en bok några tumma blanka sidor som skulle fyllas av läsarna

Skulle du kunna berätta lite grand om Agnse Visconti?

Det är ganska lätt sagt jag upptäcker denna unga kvinnan hemska historia för fyra år sedan. Ärligt sagt jag upptäckte först historia som är en riktig skräck sådan av halvsystern Bernarda.. Jag började först att skriva om henne och eftersom Bernarda blev i Trezzo d’Adda murades levande av henens , Bernabò Visconti, som var avundsjuk och även en kusin som var nunna blev murade levande och dog 7 månade senare. . När vi återgå till vårt Agnese det är en fantastisk historia som har alltid kärlek, död , passion och skulle bli en fantastisk film precis som dem mer kända Medici eller Borgia och kanske ännu starkare. .

 

Hur brukar du förhålla dig till film som utgår från TV series ?

Jag måste säga att jag är otroligt nöjd med många av de filmiska bearbetningar , som   il Codice da Vinci o Angeli e Demoni di Dan Brown, o il Socio o l’Avvocato della Pioggia di Grisham. När det gäller den mertid epoken jag gillade otroligt mycket den verk av Donna Woolfolk Cross  ”påven Johanna . Under flera tillfälle jag föredrar den filmiska bearbetning än det som är skriven eftersom det är snabbare och tar i tur med det som är den strakare och viktigare när det gäller kärnan. När det gäller netflix och RAI produktioner i Medici det är en serier som inte har en . roman i sitt ursprung förutom det har jag även spelat Ludovic il Moro i ett kort film som prisades vid London film festivalen som hade sitt ursprung i denna roman IO L’AMANTE: https://oubliettemagazine.com/2021/01/26/io-lamante-il-corto-prodotto-da-rupe-mutevole-e-tratto-dal-libro-di-roberta-savelli-finalista-alli-am-film-festival-2021/

Skulle du kunna berätta lite grand  om  GLI UNTORI DELLA LUCE NERA och har du inspiretas lite grand av Alessandro Manonos klassiker Storia della colona infame i?

Jag finner inga likheter  GLI UNTORI DELLA LUCE NERA börjar med ett mental tillstånd. Det verkar rolig men det är inte det. o. . jag måste erkänna att jag hade alltid varit negativ till att skriva om tempel ridare och mest om deras sökande av den Herlige Graal, det är en mycket rolig och intressant men dels för många har skrivit om den . Jag har velat utforska dem olika problem som hade att göra med som var den V korståg. Man skickade  den härlige landet många utlänningar : italienare, ungrare , fransmännen , engelskämnet och även svenska tror jag som skulle intressera sig int så mycket för det som var religiösa men politiska orsaker r och deras arrogans tog många svåra nederlags mycket tack vare en vist  Cardinale Pelagio Galvani. Detta är i grova grad hur boken borrar och det är nu som kommer till huvudpersonen som är en annorlunda tempel riddaren eftersom han är mest ett vetenskapsmän mera än en munkar krigare är en vetenskaps män . han kommer att få hjälp av hans största motståndare som är en muslimsk krigare och dem upptäcker någonting som kommer att lägga hela mänskligheten till spilor.

 

Gillar du några svenska författaren och i detta fall vilka ?

Jag känner till inte så många svenska författaren men känner till en mycket bra bok ab sandmännen av Lars Kepler e di Fredrik Backman. Jag skall läsa även Frank G Bensson och August Strindberg snart.

Robert Fogelberg Rota