Intervju med Giovanni Melapioni

giovanni.jpg

Skulle du kunna presentera dig själv för läsarna av www.filmbasen.net?

Hej jag är så glad att träffa er . Jag är född 1980 vid en stad som heter Civitanova marche och ligger vid den adriatiska havet. . Sedan barndomen jag har haft en passion för historia mest den militära delen som har påverkat mig Sedan 10 år har jag börjat att skriva romaner som kan skrivas till den genre av äventyr och histroiska sådan , jag tillägnar ett ganska stor del till den historiska forskning.   Jag är gift och lever med mitt fru två döttrar två hundar och fem katterm

Hur började du att skriva och finns det någon som har påverkat dig?

Jag började att skriva när jag arbetade med säkerhet csom natt vakt.  lavoro che mi lasciava parecchio tempo libero tra i turni. Det påbörjade under en kväll i vilken jag kunde absolut inte sova och sen började att skriva när konterat historia på ett pappers efter det jag har aldrig slutat.  

Jag försöker att ha en stils om är så personligt som möjlighet men det råder inget tvekan att jag har blivit  påverkad av   Ernest Hemingway, John R.R. Tolkien e Bernard Cornwell.

Skulle du kunna berätta om din romamn Tunterborg örn och hur pass det förhåller sig till netflix tv serier  ?

Sedan en lång tid jag följer inte tv serier jag och min fru har gjort någonting så ovanligt att bo vid en plats som har igen Internet så det kan finnas några likheter som är nog tillfälliga.  . Tunterborg örn var min pil spets till diverse roamner som kommer att tillagar sig till den tiden i vilken Rom var ett republik.   Det är en längre novell som kommer att ta ihand mina läsarne i dem berättelsen som utspelas under Medeltiden och andra världs kriget Under dessa dagr kommer att komma ut en roman som tillägnar sig en av mina  varit ämnet i Antikens historia vad hände med överlevande från slaget vid Canna under den andra Kartago krig .

Det är någonting som är verkligen känslormesig för italienaren att skriva om rom om våra förfäder och det som dem åstadkom

Du skrev en roman som utspelades på sicilien när dem allierade landade där hur pass var sant och hur mycket var påhittat ?

Roman Ärnas uppdrag van ett prestig . min erfarenhet var att vlja ge en historia i vilken den onda och den goda går i varandra med ett slags erfarenhet att komplicerade val.  Jag vill använda mig av tyskar under andra värld kriget eftersom dem är den fiender som man tänker mest för att få vidare denna berättelsen. Jag har valt att ha några påhittade händelser med den historiska omgivningen är extremt detaljerad. Slaget Primosole, som man utkämpade under juli 1943 på Sicilien är extremt detaljerade precis på varje mint av följande.

Du har skrivit en kärleks bok vilken är skinnade mellan den och Lylja och Gripen ?

Sagan om Lilja och Gripen består av tre böcker för sammanlagt 1000 sidor. ”turneringen är en kortare berättelsen men enligt mitt mening mycket intensiv . Jag skrev det under en resan i Scotland och den har att göra med den platsen och dessa speciella atmosfär . Idéen av den kvinnliga personligheten har jag fått från en sång  som var mycket vanligt under denna tid. Jag talar inte om vilken den är och låter läsarna tänka och senare gissa den.

Skulle du kunna berätta om den sista offensive hur har du arbetat med denna roman och dess handlingar?

Den sista offensive r min första roman.  Jag skulle definiera den som en krigisk roman eftersom kriget är huvudpersonen, . Den berättade strukturen med olika punkter i vilken roman utvecklas är studerade för att kunna presentera en helt bild av kriget och få dem olika personer att ge det bästa . Den tidsmässiga planen är linjär utan någon som helst tillbakablick för att kunna få alla att berätta deras historia tyskar amerikanaren och civil befolkning med ett lika stor utrymmet.

I den saga av gripen och Lilja de har fokuserat dig på den franska riddarväsende vad är det som du söker i dem

Jag vill berätta det som var central under medeltiden en elit som inte var endast militär men även social . jag vill berätta om slotts herrar som var utanför alla kontroll och av svaga kungar . jag vill dessutom berätta tåget  Boemondo I Grekland för att erövra den bysantiska riket som normanderna vill verkligen åt . av denna handledning har jag valt r 1106 för att börja händelserna .

Utan arisken att b li dementerade jag har satt alla mina historiska kunskaper i denna roman. Jag började redan ifrån barndomen att smala böcker artiklar samt andra historiska källor för att berätta om dem  .

Skulle du kunna berätta om ditt passion för normönner

Jag är väldigt imponerad ehur dem som brukade stridda män mot män kunder lära sig att strida till höst och gå från ett fomatuons sätt att kriga sköld mot sköld till en helt anant stil

Finns det några svensak förfataren som du gillar

Niklas Natt och Dag fascinera mig med sitt  1793. Ust nu läsare jag , 1794, som har alla premiser att vara en bra historia.

Vilka är dina kommande projektera ?

Jag har påbörjat en medeltid sagan som utvecklas under början av dem italienska fri stadsstater genom ögonen av en av huvudpersoner i Liljan och Gripen . Jag har inte bestämt hur många böcker men även den kommer att vara ett mycket omfattade verk över den tiden i vilken man vet mindre av dem . In Parall jag håller på att skriva en annan sagan som bär titel den eviga legionären och handlar om kriget mellan Rom och Kartago

Har du någonsin tänkt att skriva om den svenska historia?

Jag har en drömsom fantast av den napolen tid men jag har aldrig vågat  men frsta och främst behöver  kunna ha bra kunskaper om i Jean-Baptiste Jules Bernadotte, mest av allt hans tid som regent . jag skulle vilja skriva någonting i stullern som Tolstoj eller Hugo. Kanske blir jag själv påverkad av denna intervju

Robert Fogelberg Rota